UTI Kft. eszközbeszerzése

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból, a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett pályázat keretében. Az Uti Kft. a Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén című kiírás keretében valósítja meg a PM_KKVESZKOZ_2017/330 sorszámú, 8,08 millió forint értékű, 55 százalékos intenzitású, valamint 6,61 millió forint összegben (további 45%) saját forrásból fedezett pályázat keretében. A projekt megkezdésének időpontja 2018. augusztus 1. zárásának dátuma 2019. március 29.

A beszerzett kotrógép Vác, Hanuszutca 38., 997/6 hrsz. került elhelyezésre.

Az eszköz szállítója a DM-KER Kft. volt.

A projekt keretében egy 5 tonna önsúlyú, dízel motoros, gumilánctalpas mini kotrógép került beszerzésre, mely megnövelt első tolólappal, hidraulikusan elfordítható gémszerkezettel, ároktisztító kanállal és bontókalapács rendelkezik.
Az eszközt egyrészt a cég fő tevékenységeként szolgáló Lakó- és nem lakó épület építése esetében, főként a tereprendezési, terület-előkészítési és alapozási munkáknál szeretnénk használni. Másrészt a mélyépítési és az útépítési munkák kapacitásának és arányának növelésére.

Az építőiparban kialakult szakemberhiány miatt egyre fokozottabb szükség van az egyes építőipari, elsősorban az élő munkaerő igényes feladatok kiváltására. Bizonyos esetekben az élő munkaerő hatékonyan kiváltható gépi erővel. Ilyen a kézi földmunka gépi erővel történő kiváltása is, mint jelen projekt setében is. A beszerzett munkagép ideális aránylag kisebb és komolyabb, komplex tereprendezési feladatok ellátására. A munkagép sokoldalúságának köszönhetően jelentős élő munkaerő megtakarítására lesz lehetőségünk.
Legnagyobb szerepe azonban a hosszú távú terveink megvalósításában van. A magasépítési munkákra jelenleg túlreprezentált ugyan a kereslet, de az egy szakág területre korlátozódó, egy lábon álló vállalkozások hosszú távon nem lehetnek folyamatosan sikeresek, így versenyképességünk hosszú távú megőrzése, és az árbevételünk és hatékonyságunk folyamatos növelése érdekében a cég másik két szakági területét, a mélyépítést, valamit a kisebb útépítési munkákat szeretnénk leginkább az új eszköz beszerzésével erősíteni. A projekt keretében beszerzendő kotrógép lehetővé tenné, hogy cégünk a növekvő hatékonyságnak köszönhetően sikeresen pályázzon mélyépítési projektek elnyerésére is. A gép beszerzése kapcsán 1 fő munkagépkezelő felvétel szükséges.

Az eszközbeszerzésre alapozva cégünk az alábbi célokat tűzte ki:
  • Árbevétel legalább 5%-os növelése;
  • Élőmunka kiváltása és az építőipari kapacitás egyidejű növekedésének köszönhetően a termelékenység és az adózott eredmény jelentős növelése;
  • Élőmunka kiváltásának és a modernizációnak köszönhetően a költségek fajlagos csökkenése;
  • Foglalkoztatás 4 fővel való bővítése (1 fő munkagépkezelő, 3 fő fizika munkás);
  • A tevékenységi kör további diverzifikálása, az útépítési és a mélyépítési szakágak vonatkozásában;
  • A cég versenyképességének hosszú távú megőrzése;
UTI Kft. eszközbeszerzése (2019. március 18.)